Opsteek techniek voor lang haar – HOW TO DO

Zo, aangezien ik nu weer lekker wat tijd heb om weer wat aandacht te gaan besteden aan mijn blog en ik net mijn eigen kapsalon heb geopend vond ik het wel een leuk idee om weer is een leuke opsteek techniek te laten zien voor lang haar. Helemaal vast gestoken en het is een hele nonchalante techniek. Ik vind hem zelf erg leuk en dit is makkelijk zelf te maken binnen 10 minuten. Hier onder kun je het stap voor stap volgen en ook met welke producten en benodigdheden ik heb gewerkt.

Wat heb je nodig?

  • Allereerst 6 kleine elastiekjes.
  • Ongeveer 8 schuifspeldjes in de kleur van het haar wat je gaat opsteken.
  • Een punt kam en een borstel zijn wel handig.

Welke producten heb ik gebruikt?

  • Superdust poeder van Loreal Proffesionel.
  • Infinium haarlak met sterkte 6 van Loreal Proffesionel.
  • Bij pluizig haar kun je een haarserum gebruiken maar dat heb ik niet nodig gehad.

Stap 1: Kam allereerst het haar goed door en mocht het nodig zijn omdat het haar pluizig is, gebruik dan een beetje haar serum en verdeel dit in de punten.

Stap 2: Verdeel het haar met je punt kam in 3 delen en maak daar 3 staartjes van met 3 elastiekjes. 

Stap 3: Vlecht de staarten en maak deze vast onderaan met de vorige 3 elastiekjes. 

Stap 4: Strooi een beetje Superdust over de vlechten heen en pluis deze voorzichtig uit met je vingers. Zo worden de vlechten wat grover en dit werkt ook heel goed bij fijn haar.

Stap 5: Draai de eerste vlecht op met je vingers en zet deze vast met een speldje.

Stap 6: Doe dit zo ook bij de andere 2 vlechten en pluis deze wat uit. Maak aan allebei de zijkanten het gat dicht zodat je de vlechtjes en de speldjes niet ziet zitten en spuit er wat haarlak overheen. Klaar is kees! Ziet dit er niet leuk uit? 

Dit is zo gemaakt en echt niet moeilijk. Dit ziet er toch veel leuker uit als een simpele staart? Dit kun je zelf ook en oefening baart de kunst. Bij vragen kun je mij natuurlijk altijd even contacten. Liefs 🙂