Hoe verzorg je je huid en haar het beste na al die zonuren?

Wat een weertje al een hele tijd. Temperaturen komen zelden onder de 20 graden en ik kan mezelf niet herinneren wanneer ik voor het laatst ben op gestaan zonder dat heerlijke ochtend zonnetje. Wat mij betreft echt de beste tijd van het jaar alleen is onze huid en haar er wat minder blij mee.. Door het overmatige UV licht heeft onze huid en haar toch heel wat te lijden. Hoe verzorg je je huid en haar het beste na zoveel zonuren? Ik zetten wat tips voor je op een rijtje. 

Tip 1: Gebruik altijd een leave in conditioner of haarmasker

Het is heel belangrijk dat je je haar goed verzorgd nadat het is blootgesteld aan de zon. Je moet je haar goed hydrateren doormiddel van een haarmasker. Je brengt dit aan op gewassen handdoek droog haar en verdeelt dit in de lengtes en punten. Je laat dit zeker 5 a 8 minuten inwerken. Als dit teveel tijd kost dan is het belangrijk om een leave in conditioner te gebruiken. Deze breng je aan op handdoek droog haar en hoef je niet meer uit te spoelen dus is wel veel sneller in gebruik als een haarmasker. Alleen is een masker wel de allerbeste verzorging.  Ook die gebruik ik altijd zelf van het merk Kerastase. Ik ben daar gewoon fan van en vind dat dit de beste verzorging bied die mijn lange lokken zeker nodig hebben.

Tip 2: Gebruik altijd een after Sun om je huid in te smeren.

Als je heel wat zonnestraaltjes op je huid hebt gehad is het noodzaak dat je je huid goed insmeert met after sun. Het liefst geen gewone bodylotion maar echt een die speciaal is voor na de zon. Deze geeft je huid net wat meer verkoeling en zorgt ervoor dat je huid voldoende gehydrateerd word. Ik gebruik hem altijd van dit merk.

Tip 3: Geef je huid en haar wat rust

Het is belangrijk dat je je huid na heel wat zon uurtjes even de rust geeft. Zoals ik hierboven al vertelde smeer je je huid na het douchen altijd even goed in met after sun. Ook is het belangrijk dat je genoeg water drinkt na het zonnen en even wat rust neemt. Scrub je huid NOOIT na het zonnen maar blijft het alleen goed insmeren. Je haar daar in tegen heb je ook goed verzorgd naar het douchen doormiddel van een haarmasker. Het is belangrijk dat je je haar niet teveel door kamt maar gewoon een keer licht met een zachte borstel. Je doet wat olie in het haar en laat het even rusten. Je kunt het beste even geen warmte bronnen op het haar gebruiken zoals stijl of krultang en hete föhn. Geef je haar even de rust. Zo krijgt dit ook de tijd om te herstellen.

Tip 4: Was je haar altijd met een shampoo die chloor en zout resten uit het haar verwijderd

Je kent dit gevoel vast wel. Je hebt een hele dag op het strand gelegen of aan het zwembad en je hebt zin in een douche. Even alle chloor en zout resten van je lijf afspoelen en je haar lekker wassen. Helemaal weer fris en fruitig kom je daarna onder de douche uit maar als je aan je haar ruikt, ruik je nog steeds de chloor en zout resten. Hoe kan dat nou? Je hebt je haar net nog gewassen. Precies! Als jij je haar wast met de shampoo waar je altijd je haar mee wast dan verwijderd deze waarschijnlijk dus niet alle chloor en zout resten uit het haar. Daardoor word je huid onnodig extra uitgedroogd en zelfs als je blond haar hebt kan dit ervoor zorgen dat je een groenige gloed over je haar eraan over houdt. Was altijd met een shampoo die speciaal is om chloor en zout resten uit het haar te halen. Ik gebruik daar altijd deze voor.

Tip 5: Blijf voldoende drinken en geniet

Zorg ervoor dat je genoeg water drinkt. Het is natuurlijk altijd een noodzaak maar met dit warme weer is de kans dat je uitdroogt veel groter. Neem daarom altijd een flesje water mee als je op pad gaat. Dit voorkomt ook veel hoofdpijn als je veel in de zon gezeten hebt en uiteindelijk heeft je huid en haar ook zeker vocht nodig. Vergeet er ook vooral niet van te genieten. Ja, het is warm en ja dat geeft soms wat ongemak maar voor je het weet is het weer voorbij. Dan zitten we met dikke truien voor de kachel en zou je willen dat het weer een dagje zomer was.

Zoals ik al zei.. De zomer is echt mijn favoriete tijd van het jaar!