Hoe bescherm je je haar eigenlijk tegen de zon?

De dagen worden langer, de temperatuur stijgt en het zonnetje begint te schijnen. De eerste strand dagjes zijn alweer geweest en de terrassen hebben lekker vol gezeten. Heerlijk die zomer en voor mij echt mijn favoriete tijd van het jaar. Alleen is het noodzaak dat je je huid goed in smeert tegen verbranding en je op tijd even je huid ontziet van de volle zon. Maar hoe zit dit nu eigenlijk met je haar? Wat is belangrijk en kan haar eigenlijk ook verbranden door de zon?

Aller eerst eventjes een korte uitleg. Het is zeker zo dat je haar kan verbranden door de zon alleen behalve dat je haar misschien iets lichter word, veranderd het niet van kleur zoals je huid dat wel doet als het verbrand. Als je haar verbrand voelt het heel droog en dor aan. Ook is de glans op het haar is ver te zoeken en voelt het net als touw aan. Om dit daarna weer te herstellen heeft heel veel tijd nodig. Vandaar is voorkomen beter als genezen als je het mij vraag! Ik zocht het uit en geef hier tips hoe je je haar eigenlijk tegen de zon beschermt. 

Tip 1: In de vakantie een hoedje op.
Dit klinkt misschien niet voor iedereen als een top oplossing maar tegenwoordig zijn er heel veel leuke hoedjes en sjaaltjes te verkrijgen. Als je gewoon wat uurtjes hier in Nederland bent en even in de zon zit vind ik dit niet echt nodig maar de hele dag met volle zon op je haar zitten is echt niet goed dus dit is best het overwegen waard. Zelf zet ik hem ook altijd op als ik naar het strand ga, een stadje of het zwembad. Nog een voordeel is dat het ook gelijk je gezicht een beetje beschermt om niet zo rood als een kreeft te worden.

Tip 2: Gebruik hele goede spray met UV filter.
Dit is een hele belangrijke vind ik zelf. Word helaas vaak vergeten maar zoals zonnebrand voor je huid is, heb je ook spray die je haar beschermt tegen de zon. Het is belangrijk dat je dat iedere morgen over je haar verdeelt. Ook al ga je werken, hele dag naar kantoor of wat dan ook. Het is nooit verkeerd en het zal je veel schelen aan het einde van de zomer. Ik vind zelf dit de fijnste: Klik hier.  De reden dat ik deze het fijnst vind is omdat ik de geur heel lekker vind en me echt aan de zomer doet denken. Dan erbij is de spray niet vet en verzwaard deze het haar niet. Je kunt dit makkelijk iedere dag gebruiken zonder dat je je haar perse iedere dag hoeft te wassen.

Tip 3: Shampoo die het chloor en zout water resten verwijderd.
Het is belangrijk dat als je gezwommen hebt in de zee of in zout water je haar heel goed wast en na spoelt met een shampoo die ook echt de resten uit het haar wast. Heel vaak als je lang in het chloor gezwommen hebt en je haar wast, ruik je het daarna nog steeds. Dan gebruik je dus geen goede shampoo en dat is wel belangrijk. Als er resten in het haar blijven zitten drogen ze het haar ook nog uit als je vervolgens ligt te slapen. Ik vind daarvoor deze shampoo het fijnst maar dat is persoonlijke voorkeur. Als je zelf liever een andere shampoo gebruikt die er speciaal goed voor is, is dat prima. Dit vind ik de beste.

Tip 4: Gebruik een goed masker.
Ook is het heel belangrijk dat je tijdens de zomer nog wat vaker van een haarmasker gebruik maakt. Ik kan dit het hele jaar door aanraden zeker 1 keer per week. Maar in de zomer mag dit zeker 2 keer worden en op vakantie het liefst iedere dag. Gebruik een fijn voedend masker na je persoonlijke voorkeur. Doe dit op goed handdoek droog haar en laat het zeker 10 minuten inwerken. Als je het fijner vind om dit de hele nacht in te laten trekken dan kan dit ook. Spoel het dan wel heel goed uit de dag erna.

Dit zijn mijn 4 belangrijkste tips! Ga dit maar is proberen en na de zomer zul je me ervoor bedanken 🙂 Vergeet niet van alle zonnestraaltjes te denken en tijd te maken voor heerlijke terrasjes en bbq’s op zijn tijd. Werk en vrije tijd moet heel goed in balans zijn!