Makkelijke opsteek how to do voor lang haar

Omdat ik in een kapsalon werk zie ik erg veel verschillende haar types langs komen. Toch ben ik echt een lang haar kapper en kan ik dat ontzettend mooi vinden. Alleen voor een leek is het soms moeilijk en word er toch maar snel een simpele staart of knot in gedaan zodat het vast zit en zeker niet in de weg verveeld. Daarom ben ik op zoek gegaan naar leuke makkelijke opsteek technieken zodat het ook voor iedereen thuis makkelijker word om dit zelf thuis te doen. Zeg toch zelf dit ziet er toch veel leuker uit als een staart? Hier onder leg ik met een stappenplan en foto’s uit hoe je dit kunt maken.

HOW TO DO: 

  1. Allereerst borstel je het haar goed uit en maak je boven een staartje op het hoofd.
  2. Dan hou je het bovenste staartje apart en maak je weer een nieuw staartje.
  3. Doe de pluk van het 1ste staartje door twee en maak die onderaan het 2de staartje vast met een elastiekje zoals de foto hieronder.
  4. Dit herhaal je nu nogmaals. Dus je houdt het 2de staartje omhoog en maakt een 3de. Zodra je die gemaakt hebt ga je terug naar het 2de staartje en die deel je weer door 2 en maakt die vast onder het 3de staartje.
  5. Dit herhaal je steeds helemaal totdat je bij de onderkant bent. Je hebt dus best veel elastiekjes nodig zoals je ziet. Dit moeten hele kleine fijne zijn zodat je ze niet ziet zitten. Als je helemaal tot onder gekomen bent ziet het er zo uit,

    6. Nu zijn we bij de laatste stap aangekomen. We willen een beetje een rommelig effect dus daar kun je nu eventueel  haarpoeder in doen om het haar stug te maken. Dat zou deze kunnen zijn: Keune poeder.  Strooi de poeder licht over het haar heen en dan ga je met je vingers over het haar heen wrijven. Doe dit voorzichtig en plukje voor plukje tussen je duim en wijsvinger. Als je die niet wilt gebruiken of niet hebt zou je er ook haarlak voor kunnen gebruiken.  Spuit dan van een goede afstand haarlak over het haar en pluis dit ook een beetje uit met de vingers. Dan ziet het er uiteindelijk zo uit:

    Ziet dit er niet super leuk uit? Dit kun je natuurlijk ook met wat korter haar alleen de ideale lengte zou ongeveer tot halverwege de schouders zijn. Dit kapsel is binnen 10 minuten te maken en ik weet zeker dat je er complimenten over krijgt! Laat je me weten als het gelukt is? En als je meer hulp nodig hebt natuurlijk ook 🙂