Bond fusion

Wat is bond fusion?

Het is al een tijdje op de markt. Olaplex, bond fusion, wella plex en nog veel meer. Wij kappers zijn er ontzettend blij mee en vinden het echt een meer waarde. Maar wat is het en hoe werkt het dan precies? Hier een uitleg zodat het wat makkelijker te begrijpen is en zo ook of het misschien een meerwaarde voor jou kan zijn tijdens het kleuren van het haar.

Processed with VSCO with fp1 preset

HOE WERKT HET?
Normaal gesproken breken chemische behandelingen, zoals kleuren of permanenten, de zwavelbruggen in het haar af. En laten die bindingen nu juist essentieel zijn voor gezonde, mooie lokken. Bond Fusion steekt voor die afbraak een stokje. Dit systeem repareert en verbetert gebroken bindingen. Dit betekend dat als je bond fusion toevoegd aan het kleur proces je meer kunt doen en bereiken om het in de gewenste kleur te krijgen. Terwijl het haar sterk en geconditioneerd blijft. Bond Fusion is te gebruiken op alle haartypen: Europees, Aziatisch, Afrikaans, thermisch behandeld, gekleurd en natuurlijk haar.

WAT HET ZO GOED MAAKT
Na een kleurbehandeling met Bond Fusion is het haar vijf keer dieper geconditioneerd en dat blijft vijf wasbeurten zo. Lokken zijn twee keer zo sterk vergeleken met haar dat chemisch behandeld is zonder Bond Fusion. Na het blonderen is het haar twee keer beter doorkambaar en er is 43 procent minder haarbreuk. En de inwerktijd? Die blijft gewoon hetzelfde. Bond Fusion is te gebruiken met iedere chemische behandeling die er bestaat, ongeacht het type of merk.

HOE JE HET GEBRUIKT
Er zijn drie stappen: Build, Enhance en Recharge. Bij Fase 1 voegt de kapper de Bond Builder toe aan de kleur of aan de blondeer poeder. Het product gaat meteen aan de slag. Het repareert gebroken bindingen, bouwt nieuwe en beschermt het haar. Tijdens Fase 2 brengt de kappeer bij de wasbak Bond Enhancer aan, een intens voedende, herstellende treatment dat de nieuwe bindingen versterkt en een afsluiting om ieder haar creëert voor langdurige conditionering. Deze blijft 5 wasbeurten in het haar aanwezig. Als laatste is er Fase 3, Bond Recharger. Dit is het ideale verzorgingsproduct voor thuis, om zo het conditionerende effect te verlengen tot langer als 5 wasbeurten. Mocht je deze thuis hebben dan was je het haar eerst zoals je gewend bent. Daarna maak je het goed handdoek droog en breng je fase 3 goed aan in de punten van het haar en laat dit 15 minuten inwerken. Spoel het haar daarna grondig uit en zo zul je je resultaat van je kappersbeurt langer behouden!

MENING:
Zoals jullie hier uit kunnen lezen ben ik dus fan van Bond fusion. Ik vind het belangrijk om goed na te denken over de kwaliteit van het haar na een kleur behandeling. Voor een simpele uitgroei bij te werken vind ik het niet nodig maar vooral bij totaal kleuringen, ontkleuringen en heel veel highlights vind ik dit echt een must!

Wie van jullie heeft het wellis gebruikt? Wie heeft er misschien nog vragen over? Antwoord gerust, ik hoor het graag.